Cirkuszi produkció a Szigeten

Fiatal hazai artistatehetségek által létrehozott új cirkuszi produkció lesz látható késő esténként az idei Sziget fesztiválon egy új helyszínen, a Cirque du Szigeten.

„A korábbi években számos cirkuszi produkciót láthatott a fesztivál közönsége, a sikerre tekintettel idén külön helyszínt kap ez a rendkívül népszerű műfaj. A Cirque du Szigeten olyan előadásokat szeretnénk bemutatni, amelyek mindennap ugyanabban az időben lesznek megtekinthetők” – emelte ki Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója az MTI-nek szerdán küldött közleményben.

Felidézte, hogy az ötlet tavaly, a huszadik Sziget alkalmából született, amikor a Magic Mirror helyszínen egy fiatal magyar artistákból álló csapat létrehozta a Recirquel című produkciót – és egy társulatot is egyben -, amely kivívta a közönség elismerését.

A Cirque du Sziget külső látványában az 1890-es évek vándorcirkuszainak hangulatát fogja idézni, az előadásokon a kortárs cirkusz műfaj, az úgynevezett „új cirkusz” több különböző, kizárólag a Szigetre létrehozott produkciója lesz látható. A közlemény szerint lesz délutáni interaktív cirkuszprogram is, amelyben fiatal végzős artisták, mutatványosok és a közönség együtt szerepelhet. Lehetőséget adnak néhány cirkuszi eszköz kipróbálására, a produkciókhoz fiatal énekesek és dj-k társulnak.

Az éjszakai Recirquel-előadások után a Sziget-napokat a Swing & Circus show-val zárja ez az új helyszín a repertoáron szvinggel, elektroszvinggel és tánccal.

Forrás: MTI