Nagyszínpadi premier a Magyar Színházban

Janikovszky Éva műveinek adaptációjával készül a Magyar Színház: a Málnaszörp és szalmaszál című regény, valamint az Égigérő fű forgatókönyve alapján született darabot 22-23-án mutatják be.

Főpróbahéthez érkezett a Magyar Színház társulata: Őze Áron, Moór Marianna, Fülöp Zsigmond és Dániel Vali főszereplésével Janikovszky Éva jól ismert történetét Horváth Patrícia állítja színpadra.

Az előadásban egy kerettörténettel emelik át a múlt eseményeit a mai korba: az Őze Áron által megszemélyesített Nagymisu és kislánya, Dorka vidékre utaznak. A vonatút során Nagymisu meséli el a gyermekkorában történt füvesítés történetét Dorkának – a múlt így elevenedik meg a színpadon. A darabban Dorka, Misu és Síróbaba szerepét gyerekek alakítják, akik a színészekhez hasonlóan komoly munkával készülnek a premierre.

Az Égigérő fű tavaly óta a negyedik ifjúsági darab a Magyar Színházban: az Andersen mellett felkerült a repertoárra a Rumini, a Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandja, valamint A kisfiú meg az oroszlánok; tavasszal pedig az ifjúságot, a fiatal felnőtt korosztályt várják a Nero, a véres költő ősbemutatójával.

Emellett a Sinkovits Színpadon továbbra is teret adnak a felnőtt előadásoknak: ebben az évadban mutatták be a Facér pasi naplóját, a Catullust, és még a tavasszal az Utas és holdvilágot is színpadra állítják.

Forrás: Magyar Színház