Moszkvában lép fel a Muzsikás együttes

Két koncertet is ad az orosz fővárosban a Muzsikás együttes a hétvégén.

A nemzetközi hírű, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népzenei együttes az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezések keretében lép fel szombaton a Moszkvai Magyar Kulturális Központban.

Sipos Mihály, Porteleki László, Éri Péter és Hamar Dániel hagyományos magyar népzenéből ad ízelítőt az intézet Liszt Ferenc tükörtermében.

Vasárnapra a moszkvai Masztyerszakaja klubban Széki zsidó csárdás címmel hirdették meg a Muzsikás együttes előadását, amely erdélyi és kárpátaljai zsidó-magyar népzenével ismerteti meg a közönséget.

Szombaton „Komi-magyar barátság” napok is kezdődnek Moszkvában. A magyar kulturális intézetben fotókiállítást tekinthetnek meg a látogatók az Oroszország európai területének északkeleti köztársaságában élő finnugor nép mindennapjairól és az ott élő, alkotó kézművesek munkáiból.

Vasárnap a Komi Köztársaság állandó moszkvai képviseletén Liszt Ferencről nyílik plakátkiállítás, majd a neves magyar zeneszerzőről hallgathatnak meg előadást az érdeklődők.

Forrás: MTI