A csokoládéról szól a hétvége Debrecenben

Több mint százféle kézműves csokoládéval, édességgel, süteménnyel és számos szórakoztató programmal várja az érdeklődőket hétvégén az I. Debreceni Csokoládé Napok.

csokinapok7Az édes hétvége egyik különlegessége a Csokoládé Napok léghajója lesz, amelynek csíkos pólós legénysége és kapitánya számtalan édességgel osztja meg a fedélzetet. A hatalmas csokoládé szökőkutat nem csupán a szemükkel élvezhetik a látogatók, hanem meg is kóstolhatják ínycsiklandozó tartalmát – olvasható az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

A különlegességekre éhes látogatók helyben sütött csokicseppes francia kenyérrel, kecskesajtos, borsos és levendulás bonbonnal, pálinkás drazséval, csokoládészalámival és a világ legtávolabbi csücskéből származó táblás csokoládéval csillapíthatják étvágyukat. A látogatóknak alkalmuk lesz kiválasztani Debrecen saját csokoládéját. Az ízmezőnyben grillázsos, karamellás, levendulás, borsos, paprikás és bazsalikomos változatok is sorakoznak. A szavazók sorsoláson vesznek részt, ahol édes díjak találnak gazdára.

Egy igazi csokoládégyár is beköltözik a Kölcsey Központ nagytermébe, ahol az ínyencek kóstolhatnak, a bátrabbak pedig csokoládémesterként is kipróbálhatják magukat. A gyerekeket kreatív játszópark és bábelőadás is várja, ahol Pom Pom meséi elevenednek meg. A felnőttek a Csokoládé című film közben is majszolhatják kedvenc finomságaikat, de különleges élménnyel kecsegtet a Kaméleon improvizációs színház produkciója és Zórád Ernő, hazánk egyik legnagyobb képregényrajzolójának kiállítása is.

Forrás: MTI