Holnap nyit Budapesten az első európai 4DX-s moziterem

Mozgó székek, arcba csapó légáramlat, illatok és vízpermet teszik teljessé a szórakozást abban a „négydimenziós” filmélményt nyújtó technikával felszerelt moziteremben, amely csütörtökön Budapesten nyílik meg.

Első európai 4DX mozitermét a Cinema City hálózat a WestEndben alakította ki – tájékoztatta az MTI-t szerdai közleményében a cég.

A filmek audiovizuális élményét az új technológia részletesen megkoreografált levegő-, víz-, illat-, mozgás és vibrációs hatásokkal teszi teljessé. A 4DX moziterem ülései képesek előre, hátra és oldalra dőlni, emellett az ülésekbe épített hatások – légáramlatok, arcra irányuló vízpermet, illatok, hát- és lábcsiklandozás, valamint vibrálás – is segít abban, hogy a nézők a vásznon zajló történet részesévé válhassanak.

A közlemény szerint a budapesti moziteremben elsőként a Csapda című akciófilmet vetítik 4DX-es formátumban, március 21-től pedig a Croodék című családi animációs filmet tűzik műsorra.

Az első 4DX mozitermeket Dél-Koreában szerelték fel a szükséges technológiával, azóta már negyven működik szerte a világban. 2013 első felében Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában és Japánban további tíz 4DX moziterem megnyitását tervezik.

Forrás: MTI