Vízgyűjtő – vizes tárlat nyílik a Víz Világnapján

Vizes képekből nyílik kiállítás a Duna Múzeumban március 22-én, a Víz Világnapján.  A Vízgyűjtő című tárlaton Kádár Katalin alkotásait ismerhetik meg az érdeklődők.

 Képaláírás

„Vizes a papírom, még mindig. Ez a téma nem akar kiapadni. Húsz éve építgetem képeimet apró hullámvonalkáimból. Visszatérő témám a víz, a vizek absztrahált világa, az

örvények, a hullámok, a vihar, a szél, a „TENGER-ÉG”. Emberi alak nem jelenik meg ezeken a képeken, mégis emberi hangulatok, érzelmek, életérzések közvetítőivé válnak az elemek.

Lételemem, természetes közegem a víz. Vízparton érzem jól magam. Számomra ez a legjobb helyszín a magammal való találkozásra, a meditációra, az emlékezésre, vagy a jövő tervezésére. A belső csönd megélésére. És persze, a munkára. Felejteni is itt lehet.”

Kádár Katalinnál nem csupán a grafikai munkákon és a festményeken jelenik meg a víz mint téma; fotósorozatokat is készített különböző vizek partján. Tervezett környezetvédelmi plakátokat is.

A Vízgyűjtő című kiállítást Decsényi János Bartók-Pásztory díjas zeneszerző, Érdemes és Kiváló Művész nyitja meg 2013. március 22-én délután 17 órakor. A tárlat április 22-ig tekinthető meg a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában, kedd kivételével minden nap 10-16 óráig.

További információ: www.dunamuzeum.hu