Versmondó maraton a soproni színházban a költészet hetén

Versmondó maratonnal nyílik a Magyar Költészet Hete április 6-án a Soproni Petőfi Színházban: ezen a napon bárki betérhet a teátrumba verset hallgatni vagy mondani.

Másnap a Komáromi Jókai Színház mutatja be Arany János Tetemrehívás című zenés balladás estjét a Liszt Ferenc Kulturális Központban – hangzott el egy hétfői soproni sajtótájékoztatón.

Dinnyés József daltulajdonos öt évszázad magyar verseiből összeállított ötrészes zenés műsorát adja elő április 8-tól öt délutánon át a Liszt-központban.

A költészet heti programsorozat április 13-án a Parnasszus csillagai című verses-zenés esttel zárul. Közreműködik Császár Angela, Juhász Róza, Sebő Ferenc és Perger László.

A Soproni Petőfi Színház művészei egész napos versmondással ünnepelték hétfőn a Magyar Költészet Napját a költészet hetének kiemelt programjaként. A „verskommandóval” vonaton, buszon, kórházban, utcán, templomban, bevásárlóközpontban találkozhattak a lakosok.

A szokatlan helyszínválasztással a figyelmet akarták felhívni a költészetre, az irodalomra, József Attila születésnapjára – mondta az MTI-nek Pataki András színházigazgató.

Forrás: MTI