Brit klasszikus és modern színházi előadások az Uránia moziban

A londoni Shakespeare’s Globe és a National Theatre színházi előadásai szerepelnek a British Council Globe on Screen című sorozatában, amely Shakespeare Sok hűhó semmiért című előadásával március 26-án indul az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

shakespeare-globe-onscreen-246x300A sorozat első évadjában a londoni Shakespeare’s Globe színház Sok hűhó semmiért című előadása mellett két produkciót tűztek műsorra: április 23-án a Minden jó, ha a vége jó című Shakespeare-darabot, május 30-án pedig Marlowe Dr. Faustus című drámáját tekinthetik meg az érdeklődők az Urániában – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Kiváló képminőséggel, eredeti nyelven, 5.1 térhatású hanggal és magyar felirattal láthatja a közönség a 2011-ben rögzített előadásokat.

A klasszikusok mellett a londoni National Theatre idei évadjának modernebb színházi produkciói szerepelnek az NT Live című sorozatban. Április 2-án az 1994-ben készült Oscar-díjas György király című film szerzője, Alan Bennett új színdarabját People címmel, Frances de la Tour főszereplésével mutatják be. Május 17-én James Graham This House című, a politikai csatározások természetéről szóló darabja lesz látható. Június 13-án élőben közvetítik a The Audience című darabot, amelyben az Oscar-díjas Helen Mirren Erzsébet királynét alakítja.

Az előadások részletes ismertetője és az online jegyfoglalás a http://hd.urania-nf.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI