Áprilisban másodszor is megrendezik a Sundance londoni kiadását

Robert Redfordnak, a Sundance független filmfesztivál alapítójának vezetésével áprilisban ismét megrendezik a londoni O2 rendezvényközpontban az amerikai filmmustra brit kiadását.

A januári Sundance-programból számos izgalmas alkotás látható majd a londoni fesztiválon, köztük a Steve Jobsról és a Linda Lavelance-ról forgatott életrajzi film, illetve a korábbi Harry Potter-sztárral, Daniel Radcliffe-fel készült, Kill Your Darlings című produkció, amely a beatnemzedék költőjét, Allen Ginsberget idézi meg.

A londoni Sundance szervezői azonban nemcsak a fesztivál filmjeiből merítettek, hanem azt szeretnék, ha egyúttal a független amerikai filmgyártásról is képet kaphatna a brit közönség – ismertette a BBC online hírszolgáltató.

Az április 25. és 28. között zajló filmmustrán a játékfilmek mellett dokumentumfilm-válogatás is látható. A Backfish a fogságban tartott kardszárnyú delfinekről szól, a God Loves Uganda amerikai és kelet-afrikai vallási vezetők kapcsolatát tárgyalja, a Running From Crazy pedig a Hemingway családban előforduló mentális betegségekkel foglalkozik.

A szervezők vígjátékokat is válogattak a programba. Londonban is vetítik a Park Cityben sikert aratott In a World című komédiát, amely egy filmes reklámklipek narrátoraként érvényesülni kívánó nőről szól.

Az O2 aréna közönsége a brit független filmekből is kap ízelítőt: a utahi Sundancen már vetített brit játékfilmek és rövidfilmek egész csokrát mutatják be. Ezek között szerepel majd a The Look of Love című produkció, amely Paul Raymond pornókiadó életébe nyújt bepillantást. A Michael Winterbottom rendezésében készült alkotást a februári Glasgow Filmfesztivál tűzte először műsorára Nagy-Britanniában.

Forrás: MTI