Oldtimerek hétvégéje a Vasúttörténeti Parkban – 2013. 03. 15-17.

Amerikai és európai autócsodák mutatkoznak be a március 15. és 17. között megrendezendő kiállításon, amely egyben a park szezonnyitó eseménye is lesz.

A mozdonyfűtőház első csarnokában a nyugati világ veterán autóit és motorjait mutatják be, a második csarnokban pedig a KGST-korszak legendás járműveit tekinthetik meg az érdeklődők. Az amerikai veteránautók közvetlenül a fűtőház előtti murvás területen lesznek láthatók – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

oldtimerplakat

Nemcsak a legidősebb autók, hanem az alig 20-30 éves „youngtimerek” találkozóját is megrendezik a hétvégén: a fiatalabb járművek tulajdonosait a látogatói parkoló erre a célra kijelölt részére várják a szervezők.

A park „kicsinosodott” a tél folyamán, és a nyitóeseményen számos megújult és közkedvelt programmal várja vendégeit: a fűtőház előtti mozdonyforgatónál látványos vasútikocsi-bemutató lesz, amelyet idegenvezetők segítségével lehet megtekinteni, a másik mozdonyforgatónál pedig a gőzmozdonyokkal lehet közelebbről megismerkedni.

A rendezvényen a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja működni fog: lehet lóvasúton vagy gőzmozdonnyal utazni, kipróbálhatják a látogatók a mozdonyforgatót, a sínautózást, a hajtányozást, a kisvasutat, illetve újdonságként a gyermek ügyességi kerékpárpályát is.

A muzeális minősítéssel rendelkező oldtimerrel érkező vendégek a bejárat előtti, külön a számukra kialakított területen parkolhatnak le, az itt hagyott autókra biztonsági őrök vigyáznak majd.

Forrás: MTI