Kortárs ír filmek a Titanic Filmfesztivál Zöld szigetén

Hat változatos zsánerű ír filmet és egy rövidfilmes blokkot is láthat az áprilisi Titanic közönsége a filmfesztivál Zöld sziget szekciójában.

A horrort, vígjátékot és társadalmi drámát is felvonultató válogatás az április 5. és 13. között zajló nemzetközi filmmustra egyik legizgalmasabb blokkjának ígérkezik – tájékoztatták hétfőn az MTI-t a 20. évfordulójához érkezett fesztivál szervezői.

TitanicA Titanic versenyprogramjában vetítik Lenny Abrahamson Mit tettél, Richard? című munkáját, amelyben Róisín Murphy ír énekesnő is szerepet kapott. A fim egy tehetséges dublini fiatalemberről szól, aki egy részeg dulakodással veszélybe sodorja ígéretes jövőjét. A Csáposok című, Jon Wright rendezte horror-vígjáték a tenger habjaiból felmerülő szörnyről, illetve Ciarán Foy lakótelepi horrorja, a Citadella egy kislányát védelmező agorafóbiás apáról ugyancsak a Zöld sziget szekcióban mutatkozik be. Terra Holeyról, a belfasti punk-rock egyik kiemelkedő zenészéről mesél a Good Vibrations című alkotás, egy elsőfilmes rendező drámája, a Város kulcsai pedig társadalmi kérdéseket feszeget.

A Puszta ököllel című dokumentumfilmben egy nomád ír közösség különös világa tárul fel.

A kortárs ír filmtermésből tíz díjnyertes rövidfilm is szerepel a Titanic műsorában.

Forrás: MTI