Újra albumot készített az ABBA sztárja

Újra lemezt készített Agnetha Fdltskog, a svéd ABBA együttes egykori énekese.

Szólóalbumán a korábban Grammy-díjra is jelölt dalszerző-producerrel, Jörgen Elofssonnal dolgozott együtt, aki többek közt olyan előadóknak készített már lemezt, mint Britney Spears, Kelly Clarkson, Celine Dion vagy a Westlife. Másik segítője a szintén ismert Peter Nordahl volt – közölte a Universal Music Hungary csütörtökön az MTI-vel.
Agnetha+Fltskog„Sohasem gondoltam volna, hogy valaha újra énekelni fogok, de miután meghallottam az első három dalt, egyszerűen képtelen voltam nemet mondani” – nyilatkozta újrainduló popkarrierje kapcsán Agnetha Fdltskog. Hozzátette: nagyon hosszú ideje nem írt már dalt, de amikor újra leült a zongorához, egyszerűen visszajöttek a régi érzések.

A album tavasszal jelenik meg, előfutára, a When You Really Loved Someone című szerzemény már ebben a hónapban elérhető lesz.

Az ABBA 1982-es feloszlása után az énekesnő négy angol nyelvű albumot készített, a legutóbbi My Colouring Book címmel 2004-ben jelent meg.

Az ABBA-t 1972-ben alakította a már korábban együtt zenélő Björn Ulvaeus és Benny Andersson, miután két énekesnőt, Agnetha Fdltskogot és Anni-Frid Lyngstadot bevették a csapatba. 1974-ben váltak világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált és attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit. Pályafutásuk során több mint száz dalt jelentettek meg és mintegy 350 millió lemezt adtak el. Legnagyobb slágereik: Waterloo, S.O.S., Mamma Mia, Dancing Queen, Money Money Money, Knowing Me, Knowing You.

Forrás: MTI