Költészet popritmusban: Rájátszás-koncert az Akváriumban

A hazai pop-rock színtér népszerű szereplői, valamint kortárs költők közös produkciója a Rájátszás-sorozat, amelynek eddigi legnagyobb szabású eseményét rendezik március 21-én a fővárosi Akvárium Klubban.

A koncerten Beck Zoltán (30Y), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Másik János (Európa Kiadó), Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), Bérczesi Róbert (hiperkarma) és Kardos-Horváth János (Kaukázus) értelmez újra régi slágereket és mutat be újakat a legismertebb hazai kortárs költők szövegeit felhasználva – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Rájátszás 2011-ben mutatkozott be a közönség előtt. A produkcióban a magyar pop-rock színtér ismert és népszerű alakjai, valamint kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit.

Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik a poéták egy-egy versét.

A március 21-i esten az Akváriumban valamennyi zenész és költő fellép, aki eddig szerepelt a Rájátszás-szériában.

Az említett zenészek mellett az irodalmat Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Szálinger Balázs, Kemény István, Erdős Virág és Háy János képviseli.

A Rájátszás a közeljövőben egy kötettel bővített CD formájában is megjelenik a Bookline Könyvek kiadásában.

Forrás: MTI