Firkin-fesztivál Szent Patrik napján

A budapesti Szent Patrik-napi felvonulás partnerprogramjaként a szervező Firkin zenekar tagjai délután öttől várják az ír zene kedvelőit a Barba Negrába, ahol ír sörrel és ír gulyással fogadják az érkezőket.

Koncerttel, sztepptánccal, finom falatokkal és hajnalba nyúló mulatsággal ünnepli az írek legnagyobb ünnepét, a Szent Patrik-napot a modern ír kocsmazenét játszó Firkin március 17-én a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

A március 17-i estén fél hatkor a Finnegan’s Wake, egy órával később a Flogging Molly- és Dropkick Murphys-feldolgozásokat előadó LochNesz, 19.30-tól pedig az ír tradicionális zenét és sztepptáncot egyaránt játszó Erin lép színpadra.

A Firkin 20 óra 30 perctől játszik. A zenekar különleges meglepetést ígér: azok között, akik zöld arcfestéssel vagy az ír ünnepet idéző zöld ruhában érkeznek a koncertre, ajándékokat sorsolnak ki.

A Firkin-koncert után kelta táncház és igazi ír kocsmabuli várható a fellépő zenekarok tagjaiból verbuválódó örömzenéléssel.

A fesztivál házigazda zenekara 2008-ban alakult, eddig három CD-t adott ki; a Firkinful of Beer 2009-ben, a Whup! 2010-ben, az Igyunk pálinkát! 2012-ben jelent meg.

A Firkinben Péter János fuvolán és ír furulyán, Virág Lili hegedűn, Marczis Attila elektromos gitáron játszik, Marthy Barna énekel, Juhász Róbert dobol, Göttinger Pál énekel és ír furulyát szólaltat meg, Szuna Péter pedig basszusgitározik.

A Firkin az elmúlt években külföldön is népszerű lett, fellépett Kanadában, Svájcban, Németországban és Ausztriában is, tavaly főzenekarként játszott a németországi Castellans Folk Summer fesztiválon.

Forrás: MTI