Együttműködik az Operaház és a Táncművészeti Főiskola

A már eddig lekötött szerepléseken túl további 21 Erkel színházbeli produkcióban lépnek színpadra a Magyar Táncművészeti Főiskola (MTF) növendékei – egyebek mellett erről is tárgyalt az intézmény rektora az Operaház főigazgatójával.

Az MTF péntek délután adott tájékoztatást arról, hogy Szakály György rektor és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója csütörtök este tárgyalt a két intézmény közötti szorosabb együttműködésről.

Az eddigi együttműködés kibővítését a március 1. óta újra működő Erkel Színházban színre kerülő darabok indokolják. Az évad végéig a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei az eddig lekötött szerepléseken kívül a János vitéz 11, a Spartacus 4 és az Aida 6 előadásában vesznek részt, de a két intézményvezető tárgyalt további vendégszereplésekről is.

A szakmai együttműködés mindkét félnek előnyös, hiszen nemcsak a főiskola növendékei számára biztosít színpadi rutint, hanem részben tehermentesíti a Nemzeti Balett társulatát is – olvasható a közleményben.

Az eddigi kooperáció legkiemelkedőbb eseménye az a tavaly októberi vendégszereplés volt, amelynek keretében a főiskola végzős növendékei sikerrel léptek fel Verdi operájában, az Aidában a Katari Kulturális Völgy Amfiteátrumában.

Forrás: MTI