Túra a kétújfalui legelőn és a rovarmúzeum megtekintése

Duna-Dráva

A program első részében lehetőség lesz megtekinteni a 2012-ben megnyílt kétújfalui rovargyűjteményt, ahol amazóniai és ormánsági rovarokkal ismerkedhetnek az érdeklődők. A résztvevők ezt követően sétát tehetnek Kétújfalu környékén, amelynek keretében megismerhetik a terület természeti értékeit. A rovarok terepi megismerését szakavatott rovarkutató segíti, aki számos érdekességet mond el a korhadéklakó rovarok jellemzőiről, életéről.

A túra a kétújfalui horgásztótól indulva a Gyöngyös-patak mentén, nyíló hóvirágok mellett haladva a falu határban elterülő fás legelőig vezet.

Igény esetén a túrát az év folyamán több alkalommal is megszervezzük, május végén, nyáron, majd télen, lehetőséget biztosítva a terület vegetációjának és rovarvilágának évszakonkénti változását nyomon követni.

Időpont: 2013. március 9., szombat
Helyszín: Kétújfalu, általános iskola
Időpont: 10.00 óra (gyülekező: 9:45)
Túra hossza, időtartama: 2 km, 3 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő + a belépő ára (200 Ft/fő)
Utazás: egyénileg

Hasznos:
A terület nedves, helyenként vízzel borított, ezért célszerű gumicsizmát, vagy vízhatlan bakancsot viselni a túrán. Fontos az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti.

Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu,
www.ddnp.hu

,