Plautus: A hetvenkedő katona – Bemutató a Pesti Színházban

A római komédia nagymesterének, Plautusnak ezt a sodró lendületű bohócjátékát Karsai György és Térey János új fordításában, Szőcs Artur rendezésében bravúros szereposztással mutatja be a Pesti Színház 2013. március 10-én.

Gyürkőc Feri, a furfangos szolga ott tesz keresztbe a gazdájának, a hőzöngő katonának, ahol csak lehet. Jobbnál jobb cseleket eszel ki, és a katona észre sem veszi, máris a szolga csapdájába esett. Gyürkőc azonban nemcsak a saját érdekében taktikázik, hanem egy fiatal pár szerelmének megmentéséért. Tervei megvalósításában segítségére van a szomszédban lakó, életszerető, bohém öregúr és két rosszlány is. S ahogy Gyürkőc egyre szorosabbra fonja a béklyót a katona körül, a történet is annál elsöprőbb és szórakoztatóbb lesz.

Ebben a pezsgő, vagány játékban Mészáros Máté alakítja Gyürkőcöt, Csőre Gábor pedig a hetvenkedő katonát. Partnereik többek között Bata Éva, Réti Adrienn, Dengyel Iván, Telekes Péter és Molnár Áron. A hetvenkedő katona a Pestiben garantáltan önfeledt szórakozást ígér.

Forrás: Vígszínház