Debreceni tavasz: zene, tánc, kiállítás, gasztronómia

Sokszínű, gazdag és minőségi programokkal találkozhat a Debreceni Tavaszi Fesztivál rendezvényein minden korosztály, minden műfajban.

Debreceni
Többek között a Mózes, avagy a Tízparancsolat című balettelőadás, csokoládénapok, a hagyományos képzőművészeti tárlat, valamint Szakcsi Lakatos Béla koncertje szerepel a vasárnap kezdődő és május 26-áig tartó debreceni tavaszi fesztivál kínálatában.

Sokszínű, gazdag és minőségi programokkal találkozhat a Debreceni tavasz rendezvényein minden korosztály, minden műfajban – mondta Somogyi Béla alpolgármester a pénteki sajtótájékoztatón.

A városvezető hangsúlyozta, hogy Debrecen minden szakrális és állami ünnephez igyekszik kiválasztani a megfelelő, odaillő programot. Idén a polgármesteri hivatal helyett a Főnix Rendezvényszervező Kft. fogja rendezni a március 15-i városi ünnepségeket is.

A programok március 10-én a Tavasznyitó vasárnapi muzsika című, Mozart műveiből összeállított koncerttel indulnak. Bódor Edit, a cég ügyvezetője kiemelte: a legnagyobb produkció a húsvéthoz kapcsolódó Mózes, avagy a Tízparancsolat című balettelőadás a Főnix Csarnokban március 27-én. A Markó Iván koreografálásával és főszereplésével készült darab a népe szabadságáért, önállóságáért küzdő Mózes élettörténetét dolgozza fel.

A legfontosabb márciusi programok közé tartozik a 70 éves Szakcsi Lakatos Béla Szakcsy Gipsy Jazz című koncertje 21-én a Kölcsey Központ báltermében, a 23-án a Bényi Árpád kiállítóteremben nyíló hagyományos Debreceni Tavaszi Tárlat, illetve a tematikus – frankofón és észt – filmnapok az Apolló moziban.

Március 16-17-én a Kölcsey Központban először rendezik meg a Debreceni csokoládénapokat; a nemzeti ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégén mások mellett Borbély Béla, Magyarország „csokoládéguruja” is részt vesz kóstolókon, amelyeken kézműves csokoládé és más különlegességek várják az édesszájúakat.

A Debreceni tavasz záró programja május 26-án Halász Judit gyermeknapi műsora lesz a Kölcsey Központ nagytermében.

Forrás: MTI