Versmondó verseny Kárpát-medencei diákoknak a Magyarság Házában

Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel rendeztek versmondó versenyt Kárpát-medencei diákoknak a Magyarság Házában csütörtökön Budapesten.

A közelgő március 15-i nemzeti ünnep tiszteletére rendezett megmérettetésen mintegy 150 diák vett részt a határon túlról, illetve Budapest különböző kerületeiből, általános iskolákból, gimnáziumokból és szakközépiskolákból.

A legtöbben 7-8. osztályosok érkeztek, ebből a korcsoportból csaknem ötven diák mondott verset – mondta az eseményt szervező Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium igazgatója csütörtökön az MTI-nek. Járainé Bődi Györgyi hozzátette, hogy a mezőnyből határozottan kitűntek a legtehetségesebbek, a legjobb versmondók.

Versmondó

A négy kategóriából háromban fővárosi diáké lett az első díj. Az 5-6. osztályosok között a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulója, Csatlós Csaba Reményik Sándor Templom és iskola című versével nyert, a 7-8. osztályosoknál egy lendvai diák, Pál Péter vehette át az első díjat Márai Sándor Halotti beszéd című művének elmondásáért. A 9-10. osztályosok között a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola tanulója, Ertl Zsombor Péter lett az első Illyés Gyula Haza a magasban című versével. A 11-12. osztályos korcsoport nyertese, a Madách Imre Gimnáziumból érkezett Takács Zalán József Attila Levegőt! című művét adta elő.

Több különdíjat is odaítélt a szakmai zsűri, amelynek elnöke Őze Áron, a Magyar Színház igazgatója volt.

MTI fotó: Mohai Balázs
Forrás: MTI