Nagyábrándi haláltánc, avagy Magyar zombi a Komáromi Jókai Színházban

A tavasz első napján új fejezet kezdődött a Komáromi Jókai Színházban is. 2013. március 1-én megkezdődtek a Magyar zombi című kortárs magyar komédia (a szerző műfaji megjelölése szerint pszeudo-moliere ) próbái.

Magyar zombi2

Tasnádi István kortárs komédiájának ősbemutatója mindössze hét évvel ezelőtt volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, ezalatt a néhány év alatt azonban jó néhány magyar színházban megmérettetett, és mindenhol sikeresnek találtatott, köszönhető ez annak, hogy a szerző nagyon pontos képet fest a magyar valóságról, de a diagnózist könnyed humorba ágyazza.

Blondin Gáspár, a negyvennégy éves nagyábrándi lakos, miután elveszti munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és mély depresszióba zuhan. Környezete nem igazán igyekszik lebeszélni tettéről, sőt! Végre történik valami Nagyábrándon, végre itt a nagy lehetőség! Így aztán amíg Blondin Gáspár az élet értelmetlenségén tűnődik, a család s a környezet azon töpreng, hogyan húzhatna hasznot a kisember halálából.

Az előadást, mely Blondin Gáspár nagyábrándi munkanélküli lakos búskomor vergődését és tragikomikus haláltusájának történetét mutatja be, Bagó Bertalan álltja színre, a díszlet és a jelmez Sánta Borcsa tervei alapján készülnek majd, az előadás zeneszerzője Dobri Dániel.

Az előadás tervezett bemutatója: 2013. április 12.

Fotó: Görözdi Szilárd
Forrás: Komáromi Jókai Színház