Meghalt Alvin Lee, a Ten Years After legendás gitárosa

Hatvannyolc éves korában meghalt Alvin Lee gitáros, az 1969-es woodstocki fesztivál egyik sztárcsapatának számító brit Ten Years After  alapítója és egykori tagja.

A világhírű zenész hivatalos honlapján családja közölte, hogy Lee szerdán halt meg váratlanul, egy rutin műtétet követő komplikációk nyomán – adta hírül a BBC hírportálja.

A nottinghami születésű zenész a woodstocki fesztivált követően vált híressé. Az 1967-ben alakult Ten Years After, amelynek Nagy-Britaniában nyolc top 40-es albuma van, 1971-ben aratta legnagyobb sikerét az I’d Love to Change the World című dallal. Lee 2003-ban hagyta ott a formációt.

Lee együtt dolgozott George Harrisonnal, Steve Winwooddal, Ronnie Wooddal és Mick Fleetwooddal az On the Road to Freedom című első szóló albumán 1973-ban. Múlt év augusztusában adta ki utolsó, 14. lemezét Still on the Road to Freedom címmel.

A Guitar World című folyóiratnak adott interjújában a közelmúltban arról beszélt, hogy még mindig naponta kézbe veszi gitárját.

Alvin Lee a Ten Years Afterrel 1994-ben fellépett a második Sziget fesztiválon – a Eurowoodstockon -, 2010 őszén pedig a Budapest Blues Legends Fesztivál vendége volt.

Forrás: MTI