Sziget: jön az Editors, a Skunk Anansie és a Bad Religion is

Mások mellett az Editors, a Skunk Anansie, a Bad Religion, a Ska-P, Dizzee Rascal, az Enter Shikari, Katy B, a Tame Impala, az Everything Everything és a Chase & Status fellépését is bejelentették szerdán a szervezők az idei Sziget fesztivál programjában.

„A Sziget szervezésekor évek óta azt a koncepciót követjük, hogy egyrészt legyenek olyan fellépők, akiket mi mutatunk be itthon először, másrészt jöjjenek olyanok is, akik korábban emlékezetes bulikat csaptak nálunk” – fogalmazta meg Gerendai Károly főszervező az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az augusztus 5. és 12. közötti idei Sziget nagyszínpados kínálatában lép fel a nemrég újra aktivizálódott spanyol Ska-P, amely már többször is játszott a hajógyári szigeten, 2005-ben például gólyalábakon és Bush-álarcokban. Szintén visszatér a brit Skunk Anansie, amely énekesnője, Skin vezetésével 2011-ben adott emlékezetes koncertet a Szigeten. Dizzee Rascal, a népszerű brit rapper, a grime mozgalom talán legfontosabb képviselője ugyancsak fellép a fesztiválon, akárcsak az Editors, a posztpunk mozgalom egyik legkarakteresebb zenekara, valamint a szintén brit énekes-slágergyáros, Alex Clare, továbbá az elektronikus, metál és rockzenei elemekkel kísért hardcore zenét játszó Enter Shikari.

Az A38 színpadon ad koncertet az idei Szigeten az észak-londoni énekes-gitáros-dalszerző, Michael Kiwanuka, és jön a punk-rock zenekarok és zenészek tucatját inspiráló Los Angeles-i Bad Religion is, amely tavaly adta ki tizenhatodik albumát. Fellép az A38 sátorban a lassú tempójú, hűvös és melodramatikus alternatív popszámokat író francia előadó, Woodkid, a svéd indierock-formáció, a Peter Bjorn&John, Katy B brit énekesnő, dalszerző, a dubstep kultúra egyik fontos képviselője, Netsky belga drum’n’bass előadó, a pszichedelikusrock-albumával tavaly az egész világot elbűvölő ausztrál Tame Impala. Érkezik a Szigetre az elektronikus tánczenében utazó brit Orlando Higginbottom, azaz Totally Enormous Extinct Dinosaurs, a könnyed, de agyafúrt gitárpopot játszó, szintén brit Everything Everything, a francia triphop/hiphop sztár Wax Tailor, Zaz, vagyis Isabelle Geffroy sanzonénekesnő, illetve az amszterdami Skip&Die, amely hagyományos afrikai, arab és indiai hangszerekkel színesíti hiphopját és elektronikáját.

A szervezők bejelentése alapján az Aréna sátor már biztos fellépői közé tartozik az Empire of the Sun, amely két éve már járt a Szigeten, a népszerű brit drum’n’bass produkció, a Chase&Status, Chris Liebing német technozenész és Sebastian Ingrosso, a skandináv elektronikus zenei élet egyik legfontosabb szereplője. Az Aréna kora esti programjában, az úgynevezett Európa-sávban fog koncertet adni az Afterhourse, Olaszország egyik legismertebb rockcsapata, valamint Left Boy osztrák énekes-producer.

A korábban közölt szigetes fellépők közé tartozik a Blur, a Die Drzte, a Seeed, Azealia Banks, Nicky Romero, a Parov Stelar Band és a Hadouken is.

Forrás: MTI