Rendezvény az önkéntességről és az ökológiai lábnyom csökkentéséről

Az ökológiai lábnyom csökkentésének lehetőségeire és az önkéntesség jelentőségére hívja fel a figyelmet  a Lépj kisebbet önként és dalolva! című rendezvény március 14-én az Anker Klubban Budapesten.

A látogatók egyebek mellett önkéntesekkel dolgozó szervezetekkel ismerkedhetnek meg, önkéntesekkel beszélgethetnek és dalszerző workshopon vehetnek részt, emellett kipróbálhatják a Kőfejtörő társasjátékot, hallhatnak a hulladékok utóéletéről és megismerkedhetnek a geológia rejtelmeivel.

Bombay Bálint a Természetvédelmi Világalap (WWF) tevékenységéről, Fehérvári Bence, a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület elnöke az egyesület működéséről, ezen belül is az önkéntesség szerepéről tart előadást. Este Marge (Mészáros Zsuzsanna) ad koncertet – közölte a szervező az MTI-vel.

A program célja megmutatni, miről szól az önkéntesség világa, és felkelteni az érdeklődést a szabadidő ilyen jellegű eltöltésére, valamint irányt mutatni, hogyan lehet saját házunk táján a mindennapokban tenni az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért. A rendezvényt olyan középiskolások, egyetemisták és fiatal felnőttek szervezik a saját korosztályuk számára, akik maguk is évek óta aktív önkéntesek.

Forrás: MTI