Péntektől Soproni Tavaszi Napok

A Csík Zenekar, a Varidance tánctársulat és Varga Gábor dzsesszzongorista is fellép a március 8-án, pénteken kezdődő és április 14-ig tartó Soproni Tavaszi Napokon.

Az idén 25 éves Csík Zenekar március 13-án ad koncertet a Liszt Központban. A Varidance Társulat április 4-én lép fel a Petőfi Színházban. Az Experidance korábbi szólistája, koreográfusa, Vári Bertalan új együttesével vendégszerepel Sopronban. A táncparádéban közreműködnek a Kutyakölykök is. Másnap a Varga Gábor lemezbemutató koncertet tart dzsessztriójával és zenésztársaival a Liszt Központban – tájékoztatta az MTI-t Huszár Judit, a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. sajtóreferense.

soproni tavaszi napok

A programsorozat a Tükör Nőknek című kétnapos rendezvénnyel indul. Előadások hangzanak el egyebek között a női szerepek megéléséről, emellett a digitális technika legújabb vívmányaival is ismerkedhetnek az érdeklődők, lazításként pedig lesz divatbemutató és különleges kalapkiállítás.

A tavaszi napok gerincét a koncertek alkotják. A Szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar Haydn-szimfóniákat szólaltat meg március 11-én Dárdai Árpád vezényletével. A Liszt-fesztiválon március 16-án délután Székely István, az 1977. évi Liszt Zongoraverseny győztese, az esti koncerten Keren Hanan izraeli zongoraművész játszik.

A Teátrumi Színözön elnevezésű rendezvényen március 24. és 28. között Sopronban vendégszerepel egyebek között a debreceni Csokonai Színház, a zentai Magyar Kamaraszínház és a budapesti Magyar Mozdulatművészeti Társulat.

Nagy Csaba és unokája, Kurucz Ádám soproni alkotók fotókiállítása március 27-én nyílik meg a Liszt Központban. Nagy Csaba 2002-ben lett Az Év Természetfotósa, míg unokája, Kurucz Ádám tavaly Az Év Ifjú Természetfotósa címet, valamint a közönségdíjat nyerte el.

Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, iparművész grafikáit, kisplasztikáit április 3-tól láthatja a közönség a Festőteremben.

Forrás: MTI