Fehér László Kossuth-díjas festőművész kiállítása

Fehér László Kossuth-díjas festőművész 60. születésnapja alkalmából Ellenfényben címmel kiállítás nyílik szerdán a Társalgó Galériában.

Mint a művész az MTI-nek elmondta, 8-9 nagyméretű, 2 méterszer 2,5 méteres fekete-fehér és 3 kisebb, 100 centiméterszer 70 centiméteres pasztellképét állítja ki. Az előbbiek között van az Önarckép ellenfényben, a Nagy kavicsok és a Fekete lepel című munka, valamint két tondó, a Balatoni móló és a Daddy. A pasztellek között látható lesz az Esti séta, a Vízen járó gömb és az Ellenfényben, amelyen apa és kisfia áll a Balaton-parton.

Fehér László 60. születésnapjára jelent meg Forgács Éva művészettörténész Ellenfényben című albuma. Mint Fehér László megjegyezte, a Los Angelesben élő és dolgozó művészettörténész munkásságának fő monográfusa: 1995-ben kismonográfiája, később egy nagymonográfiája jelent meg róla, most pedig a Pauker Collection sorozat 10. könyvét szentelte neki.

Fehér László 1953. március 17-én született Székesfehérváron. Tanulmányait a budapesti Képzőművészeti Főiskolán végezte 1971 és 1976 között, mestere Szentiványi Lajos és Kokas Ignác volt. 1974 óta kiállító művész. A szakma a hiperrealizmus egyik jeles képviselőjének tartja. Európában szinte mindenütt egyéni kiállításokon mutatta be alkotásait, legutóbb 2011-ben volt életművéből válogatott nagy tárlata Franciaországban, a Saint-étienne-i Kortárs Művészeti Múzeumban.

Forrás: MTI