Kantharosz Gála április 4-én Győrben

A Kantharosz Gálát, a térség egyik legjelentősebb jótékonysági rendezvényét április 4-én tartják meg Győrben.

Az idén már negyedik alkalommal lesz jótékonysági koncert és borárverés a Győri Filharmonikus Zenekar és nyolc civil szervezet összefogása nyomán – közölték a szervezők egy hétfői sajtótájékoztatón.

A rendezvény jelképe a kantharosz, Dionüszosz isten kétfülű ivóedénye, amely ezúttal a muzsikát szimbolizáló lantot öleli körül – mondta Pió Márta, a gála gesztora az MTI-nek.

Az elmúlt három évben 13 millió forintot meghaladó összeggel támogatta a gála fiatalokkal és gyermekekkel foglalkozó szervezetek fennmaradását, fejlesztését – mondta el Tagai István, az Európai Borlovagrend első legátja.

Az idei gálát is Magyarország legnevesebb borászai segítik. Különleges boraikra licitálhat majd a közönség, miközben a Győri Filharmonikus Zenekar borhoz illő könnyű muzsikákkal gondoskodik a jó hangulatról. A borkülönlegességeken kívül pálinkaritkaságokra is licitálhatnak a vendégek.

Az est bevételét a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének, a Fekete István Általános Iskolának, a „Mit tehetnék érted?” Autista Otthon Alapítványnak és a Győr Újvárosi Gyerekekért Alapítványnak ajánlották fel a szervezők. Az idén először közönségszavazás is lesz: belépőjegyükkel a támogatásra sikertelenül pályázó szervezetek közül választhatnak egy további díjazottat a résztvevők.

Támogatását jelentette be a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum is: a legnagyobb értékben licitáló résztvevőt egy Ország Lili-nyomattal lepi meg közgyűjtemény.

Forrás: MTI