Németh Hajnal Auróra üvegművész kiállítása nyílik meg Győrben

Pompei 2.0 címmel nyílik Németh Hajnal Auróra üvegművész kiállítása március 9-én Győrben, a Magyar Ispitában.

A tárlat- amely lehetséges kapcsolatokat villant fel a Vezúv kitörésének áldozatául esett ókori város és a 21. század emberének mindennapjai között- a Magyar-Olasz Kulturális Évadhoz kötődik – mondta a művész az MTI érdeklődésére.

A kiállításon üvegre festett pompei freskók láthatók, emellett életnagyságú papírszobrokat is bemutat az alkotó, napjainkra jellemző gesztusokat örökít meg és tekinteteket, amelyek merevségükben hasonlóak a vulkáni hamuval betemetett pompei polgárok tekintetéhez – utalt a találkozási pontok egyikére.

„Az LCD tv-t mereven bámuló „papírcsaláddal” , az egymásnak háttal álló, okos telefonjukon twitterező, facebook- függő „papír fiatalokkal” szeretném kifejezni a valóságos kapcsolatok hiányát” – fogalmazott.

Németh Hajnal Auróra azonban életnagyságú kívánságát is felállít a tárlaton, s üvegből formált madarakkal, virágokkal népesíti be a teret, jelezve, hogy” van választásunk, van más életforma is.”

„Nem ítéletet akarok mondani, csupán a szélsőségekre, a túlzásokra akarom felhívni a figyelmet” – hangoztatta.

A kiállítás anyagához hasonlóan a megnyitó is különleges lesz. Egyebek között rendeznek flash mobot, amelynek résztvevői hangos telefonálással, számítógépezéssel, zenehallgatással zavarják meg a megnyitó előtti pillanatokat. Lesz tánc és ének, sőt még papírszobor égetés is a rossz szokásokkal való szakítás kifejezéseként – mondta a művész.

Forrás: MTI