Magyar filmek a római Casa del Cinemában

Pálfi György Final cut – Hölgyeim és uraim című montázsfilmjét, Sipos József Kalandját és Fonyó Gergely Made in Hungaria című musicaljét tűzi műsorra a római Casa del Cinema a március 2. és 5. között tartandó Visegrádi Négyek Filmfesztiválján. A mustrán Václav Havel rendezését is levetítik.

A létesítmény a decemberben kezdődött Magyar-Olasz Kulturális Évadhoz kapcsolódva mutatja be a három magyar filmet. A Visegrádi Négyek Filmfesztiválján összesen 12 mozifilmet tűznek műsorra a közkedvelt római kulturális központban.

A rendezvény a Külügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlegeként működő Magyar Filmunió támogatásával, a római magyar, cseh, lengyel és szlovák nagykövetség szervezésében valósul meg.

Sipos József forgatókönyvíró-rendező, producer személyesen is részt vesz a hétfő esti vetítésen.

A Balassi Intézet Római Magyar Akadémia arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a római mustrán levetítik A bátorság és az Öngyilkosok szobája című lengyel filmet, a cseh-szlovák koprodukcióban készült, Túlélni a saját életet című animációt, a Tigris a városban című szlovák mozit, A ház című cseh-szlovák alkotást, és látható lesz az Odcházení (Lelépni a színről) című cseh filmdráma is, amelyet 2011-ben, halála előtt Václav Havel volt köztársasági elnök írt és rendezett.

A római Casa del Cinemában a filmeket eredeti nyelven olasz feliratozással vetítik, a belépés a V4-ek mozijára ingyenes.

Forrás: MTI