Bemutatták az 50 tehetséges magyar fiatal program nyerteseit

Gálavacsora keretében bemutatták péntek este azokat a harminc év alatti kiemelkedő tehetségeket, akik az 50 tehetséges magyar fiatal elnevezésű program nyerteseiként fél éven át elismert szaktekintélyek, mentorok támogatását élvezhetik.

A La Femme magazin által életre hívott programra október végéig jelentkezett fiatalok közül harminctagú zsűri választotta ki a teljesítmény, társadalmi érték, eredetiség és az újító-, valamint ösztönző erő szempontjainak figyelembe vételével azt az ötven fiatalt, akik mentorukkal hat hónapos támogató programban vehetnek részt. A személyre szabott program a fejlődésükhöz fontos személyes ismeretségekhez, új feladatok, pályázatok, ösztöndíjak elnyeréséhez is hozzásegítheti a fiatalokat

A pénteki gálaesten bemutatkoztak a mentor-mentorált párosok. A mentorok között Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, a program fővédnöke mellett szerepel például Gerendai Károly zenész, Al Ghaoui Hesna újságíró, Schäffer Erzsébet író-újságíró, Pataki Ágnes filmproducer, Bíró Csilla zenei impresszárió, Miklósa Erika operaénekes, Ádám Veronika orvos, biokémikus, Kósa Erika pénzügyi szakember és Zétényi Lili, a Le Femme magazin főszerkesztője is.

A nyertesek 18 és 30 év közötti fiatalok, akik valamilyen területen átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkeznek. A kiválasztott ötven fiatal rendívül széles skálán, kategóriákba sorolhatatlan területeken számít kiemelkedő tehetségnek: van köztük hegedűművész, cukrász, költő, építészmérnök, operaénekes, csillagász, programozó, nemzetközi jogász, biokémikus, dzseszzénekes, divattervező és kite szörfös is – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A párosok bemutatásával hivatalosan kezdetét veszi a közös munka, ami természetesen közös megegyezéssel meghosszabbítható. A program célja a tehetség kibontakoztatása, a mentorált kiemelkedő teljesítménye, az érvényesülés, a sikerhez szükséges egyéb készségek fejlesztése mentora által. Ehhez a páros közösen határozza meg a hat hónap során elérni kívánt célokat és az ehhez hozzásegítő eszközrendszert. A közös munkában szakmai segítséget nyújtanak Nemzeti Tehetség Programhoz kapcsolódó a Nemzeti Tehetségpontok szakemberei is.

Forrás: MTI