Palya Bea – Duók

Időpont: 2013. március 3. 19:30 – 22:00
Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködik: Szokolay Dongó Balázs, Fassang László

palya„A Müpa nagytermét már sokféle hanggal megtöltöttem. Most, a gyermekem születése utáni első nagykoncertre két olyan zenészt hívok el játszani, akikkel rengeteget tanulmányoztuk ennek a teremnek minden kis zugát: hol milyen az akusztika, hogyan találkozik az énekhang a szaxofon, a duda vagy a furulya hangjával, illetve miként képes az orgonasípokkal izgalmas hangzást létrehozni. Szokolay Dongó Balázs majdnem tizenöt éve partnerem a zenében. Mindketten a népzene felől érkeztünk, de ezt a repertoárt mélyen átszűrjük magunkon, így válik az egy belső pontból kiinduló improvizációvá, személyes népzenévé. A duózás művészete számomra az a biztonság, hogy elengedhetjük magunkat, és így egymásban bízva ketten töltünk meg óriási tereket, minden hallgató szívének legközepéig toljuk el a hangokat. Néhány dal erejéig Fassang László fog az orgonához ülni. Vele is összeköt az a számtalan templomi, koncerttermi zenélés, ami hosszú évekig műveltünk a világ minden földrészén. A Müpa nagytermében való éjszakai közös gyakorlások is ezt az izgalmat adták: nincs ott senki, csak mi és a hangok, amelyek szeszélyesen röpködnek a térben, az orgona regisztereinek változásaitól vagy az énekhang alkalmazásától függően.
Szeretném, ha minden hang közel jönne a hallgatósághoz, és nem csak a monumentalitás lehetőségeivel élnénk. Olyan élményt keresek, amely a közönséget is, minket is körbefon, megemel, hiszen ezen az estén a tér minden pontjából jöhet a hang. Akár még a nézők torkából is.” (Palya Bea)

Rendező: Művészetek Palotája
Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Edenred Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra – és Ajándékutalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával, valamint a SZÉP kártya szabadidő kerete terhére is megvásárolhatja.
Jegyárak: 2900, 3500, 4500, 5900, 6900 Ft

Forrás: MÜPA

,