A Duda Éva Társulat vendégszereplése Németországban, és Budapesten új helyszínen a Stop’n’go!

Március elején a társulat overDOSE című előadása meghívást kapott a németországi Schrittmacher Fesztiválra, ahol 3 alkalommal is látható lesz. Az egy hónapig tartó fesztiválon olyan társulatok mellett lép fel, mint a Compagnie Thor, Nederlands Dans Theater vagy a Phoenix Dance Theatre.

Itthon pedig a frissen bemutatott Love’n’Go után a testvér darabnak is tekinthető Stop’n’Go lesz újra látható, új helyszínen, mely korábban elnyerte a “legfiatalosabb életérzést sugárzó” táncelőadás díját A Tánc Fesztiválján Veszprémben.
És már készül a VIRTUS….

Duda

Stop ’n’ Go – Akció-performansz –
A “legfiatalosabb életérzést sugárzó” táncelőadás díja (A Tánc Fesztiválja 2011, Veszprém)
Időpont: 2013. március 4. 20:00
Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

„Amit a moziban látok, néha zavarba ejt. A digitális utómunka ugyanis mindenre képes. A szereplők mozgására többé nem érvényesek a fizika törvényei. A táncszínház viszont analóg. Történik. A Stop’n’Go például az a fajta happening/performansz, amelyben egyik mozdulat szüli a másikat. Fiatal, a fizikát fricskázó pörgés, amely mozdulatokat szippant be az utcáról, a bevásárló központból, a body gymből, és új mozgás-mondatokká remixeli őket. Minden alkalommal másként. Utómunka? Az nincs. Ez egy ilyen mozi. Jó.” Réz András

Duda1

Rövid etűdök, humorral átitatott történetek, melyeknek különös végkifejlete további sztorikat szül, hirtelen váltásokra késztetve a következő akció szereplőit. Improvizációkkal, és előadásonként változó kimenetelű jelenetekkel szőtt random táncreakciók kapcsolódása, majd váratlan „stoppolása”.
Valódi előzmény: a független színházakat és társulatokat érintő állami támogatások egy részének váratlan zárolása volt 2010-ben! Valódi folyománya az Andrássy úton megrendezett Évadnyitó Fesztiválon a társulat által előadott improvizációk, és a Merlinben létrejött Stop. Valódi folytatás: a Stop’n’Go, amely időközben a társulat egyik közkedvelt repertoár előadásává érett.

„Könnyed, laza jelenetek füzére, az előadás humorát a táncosok karakterére építi. Miattuk lesz szerethető a darab, mert a szereplők közvetlenek és őszinték, manírnak nyoma sincs az általuk eljátszott szerepeken.” Barta Edit, Ellenfény Online

Duda2

Fotó: Dömölky Dániel
Forrás: Duda Éva Társulat