Jótékonysági est a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére

Civil karaván határok nélkül címmel jótékonysági estet rendez a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület a Csibész Alapítvány és a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány javára szombaton a budapesti Hagyományok Házában.

Takács Bence színművész Szilágyi Domonkos Harminckét sor a boldogságról című versét, Soltész Enikő zongoraművész Chopin- és Liszt-műveket, Balogh Eszter énekművész erdélyi népdalokat ad elő. Fellép a Peckup gitárduó, és divatbemutatókat is rendeznek – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az est második részében a Magnificat a Kárpátokban című előadást tekinthetik meg az érdeklődők Svella Adél rendezésében. A Kárpát-medencébe helyezett teremtéstörténetben Lucifert Kiss László színművész, Ádámot Bilibók Attila színművész, Évát Görbe Gyopár egyetemi hallgató, Máriát Svella Adél táncművész alakítja. A műsorban a Léda Tánctanoda balettosztálya, a csobotfalvi hagyományőrzők és a csíkcsomortáni Magyarok Nagyasszonya néptánccsoport mellett fellép a Phoenix Sport Club Taekwando csoportja Simó Mihály négydanos mester vezetésével.

A jótékonysági rendezvény – melyre regisztrálni kell – a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulhat meg. Az est fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, díszvendége Schmittné Makray Katalin.

Forrás: MTI