Lösz-szurdik tanösvény túra – Jelvénygyűjtő túra

Lösz-szurdik tanösvény túra – Jelvénygyűjtő túra
Időpont: 2013. március 2., szombat

Tudja-e, hogy mi az a löszbaba? Mi a különbség a löszmélyút és a löszszurdok között? Milyen felszíni eróziós formái vannak a lösznek? Unta a földrajz órákon a geológiai és geomorfológiai fejezeteket? Most megtapasztalhatja, hogy mennyire izgalmas, felejthetetlen élményt tudnak nyújtani ezek a tudományterületek is.

 Ezúttal egy rendhagyó túrára invitáljuk Önöket a hűvös és vadregényes lösz-mélyutak – vagy ahogy a helybéliek hívják „szurdikok” – világába, Szekszárdra. Nincs még egy olyan város Magyarországon, amelynek belterületén ennyi löszbe vájt szurdik, fal vagy mélyút lenne megtalálható. A felfedezésre váró útvonal „mini Grand Canyonokon” át, a löszbe vájt egykori barlanglakások, hagyományos és modern művelésű szőlőterületek mellett vezet, ahol helyenként csodálatos panoráma fogadja az idelátogatót.

Helyszín: Szekszárd, Béla király tér, Tourinform iroda
Időpont: 10.00 óra (gyülekező: 9:45)
Túra hossza, időtartama: 6 km, 4 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő
Utazás: egyénileg

Hasznos:
A Béla király tér jelenleg átépítés alatt áll, csak egy kis részén lehet parkolni. Parkolásra a környező utcákban lesz lehetőség.  Fontos a kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu,
www.ddnp.hu
Duna-Dráva