Filmfesztivállal nyílik meg a felújított mozi Pápán

Filmfesztivállal nyitja meg újra kapuit a pápai Petőfi mozi március 2-án – tájékoztatta az MTI-t a mozi üzemeltetője. A rendezvény keretében 12 napon át 23 filmet tekinthetnek meg az érdeklődők.

A pápai mozit két évvel ezelőtt zárták be felújítás miatt; az önkormányzat a mozi részleges felújítását a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós pályázat keretében valósította meg – közölte az MTI-vel a városháza szóvivője, Huszár Hajnal.

Hozzátette: a projekt teljes költségvetése 1,9 milliárd forint, ebből a mozira mintegy 30 millió forintot költöttek. A felújítás során megszépült az utcai homlokzat: az utcafront új üvegportálokat és egy speciális üveg előtetőt kapott, emellett megújult az előcsarnok és új lépcsőházat is kialakítottak.

A technikai felújításokat az új üzemeltető végezte el. Az új vetítővászon speciális, alacsony fényelnyelő képességű anyagból készült, amely sokkal élvezhetőbb, színtelítettebb, élesebb képet eredményez. Az úgynevezett silverscreen típusú vásznat Angliából szállítják a pápai moziba.

Ezzel egy időben a nézőtér is megújult, a jobb akusztikát és az esztétikusabb megjelenést speciális hangelnyelő anyagok és függönyök felhelyezésével érték el – mondta Micsik Zoltán, a mozi üzemeltetője.

Tájékoztatása szerint a premierfilmeket egy digitális vetítőgéprendszer sugározza a jövő hónaptól. A pápai moziban márciustól Master Image technikával zajlanak a 3D-s vetítések, így akár saját 3D-s szemüveggel is élvezhetők az előadások.

„A fesztivál műsorának összeállításánál az volt a fő szempont, hogy minél újabb filmeket tudjunk műsorunkra tűzni. Lehetőleg minél többet, és törekedtünk a műfaji sokszínűségre is. A gyerekfilmektől kezdve a komolyabb hangvételű alkotásokon át a gengszterfilmekig, mindenki megtalálja a számára legérdekesebbet” – mondta Micsik Zoltán.

Forrás: MTI