Az Alkonyat-saga befejező epizódja söpörte be a legtöbb citromdíjat

A Hajnalhasadás 2. egyebek közt a legrosszabb film, a legrosszabb rendező, a legrosszabb női főszereplő és a legrosszabb férfi epizódszereplő kategóriában diadalmaskodott.

Az Alkonyat-saga befejező epizódja hetet söpört a legpocsékabb amerikai filmeknek járó Arany Málna-díjakból a szombati gálán, de két citromdíjat vihetett el Adam Sander Apa ég! című vígjátéka is, és nem maradt hoppon Rihanna, az énekesnő sem, aki a Csatahajó című sci-fi akciófilmben nyújtott könnyen feledhető alakítást matrózként az ítészek szerint.

A vámpírrománc befejező része, a Hajnalhasadás 2. egyebek közt a legrosszabb film, a legrosszabb rendező (Bill Condon), a legrosszabb női főszereplő (Kristen Stewart) és a legrosszabb férfi epizódszereplő (Taylor Lautner) kategóriában diadalmaskodott. Az Alkonyat-filmnek így sem sikerült megismételnie a Jack és Jill című tavalyi teljesítményét, amikor az Adam Sandler-féle film mind a tíz citromdíjat besöpörte.

hajnalhasadásAz Alkonyat-széria filmjei az elmúlt években is ott voltak a jelöltek között, de díjat még nem kaptak. A szavazásban is résztvevő mozirajongók tréfás bejegyzései szerint a filmakadémiához hasonlóan, amely csak az utolsó Gyűrűk ura-filmnek ítélte oda a legjobb filmnek járó Oscart, ők is megvárták a legutolsó Alkonyat-epizódot, hogy rajta vezessék le az egész széria iránti megvetésüket.

A citromdíjak kedvelt célpontjának számító Adam Sandler, aki személy szerint hármat is elnyert a tavalyi Arany Málnák közül, idén ugyancsak bezsebelhette a legrosszabb férfi főszereplőnek járó díjat, míg a film a legcsapnivalóbb forgatókönyvet megillető Arany Málnát vihette haza.

A legpocsékabb filmeknek járó díjakat az Arany Málna Alapítvány 650 tagjának és a Rotten Tomatoes (Rohadt Paradicsomok) filmes honlap olvasóinak szavazatai alapján ítélik oda az Oscar-díj ellenpontjaként. A díj egy golflabda-nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málnaszem. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón, amelyet ugyanabban a Los Angeles-i utcában tartanak, egy szálloda reggelizőjében, amelyben az Oscar-gálának is helyet adó Dolby Színház található.

Forrás: MTI