Monocrossing – Bemutató a Bethlen Téri Színházban

Monocrossing címmel bolgár-magyar koprodukcióban készült táncelőadást mutatnak be a budapesti Bethlen Téri Színházban; a videós kalandjátékok struktúráját alapul vevő darabot március 1-jén és 2-án láthatja a közönség.

A Közép-Európa Táncszínház és a Derida Dance közös produkciójaként készült előadás próbái Szófiában és Budapesten zajlanak. Mindkét városban tartanak bemutatót, előbb az előadás duett, majd később szóló verziójából. A budapesti premiert követően a produkció március 3-án a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, a Táncfarsang keretében látható, március 8-án és 9-én pedig a szófiai Derida Dance Centerben mutatják be – áll a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a közös produkció ötletével a Közép-Európa Táncszínház kereste meg a bolgár kortárstánc egyik kiemelkedő csapatának számító szófiai Derida Dance társulatot. A bemutató a 2012 legjobb táncosa díjat elnyert Hargitai Mariann és az évek óta Európában táncoló dél-koreai Jungin Lee részvételével, a számos nemzetközi munkában tapasztalatot szerzett bolgár alkotó, Jivko Jeliazkov irányításával készül.

A Monocrossing multimédiás táncelőadás, amely a videós kalandjátékok struktúráját veszi alapul: a szereplők különböző virtuális tereken és kihívásokon mennek keresztül, miközben folyamatosan keresik azt a valamit, ami segíti őket személyes küldetésük beteljesítésében. Az interaktív történetben a táncosok azokat a karaktereket személyesítik meg, akiket a folyamatos keresés, a rejtélyek megfejtése vezet, mindaddig, míg el nem érik céljukat.

Forrás: MTI