A Dal: négyen már a döntőben

A zsűri Kállay-Saunders Andrást és Rácz Gergőt, a közönség Cserpes Laurát és Keresztes Ildikót juttatta a döntőbe, a 2. középdöntő ma lesz.

A zsűri döntése alapján Kállay-Saunders András és Rácz Gergő, míg a közönség szavazataival Cserpes Laura és Keresztes Ildikó jutott be a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor szombat esti első középdöntőjéből.

A műsort adal2013.hu oldalon nézheti meg!

Az első középdöntőben elhangzott kilenc dal közül a legtöbb, 45 ponttal Kállay-Saunders András dala, a My Baby (szerzők: Kállay-Saunders András, Burai Krisztián, Bodóczki Ernő, Leslie Tay, John Alexis és Pataki Tamás) jutott a döntőbe. A zsűritől 43 pontot kapott Rácz Gergő Csak állj mellém (Rácz Gergő és Geszti Péter) című dala, amely így ugyancsak elhangzik március 2-án a döntőben.

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített műsorból a nézők sms-szavazatainak köszönhetően Cserpes Laura Élj pont úgy (szerzők: Kolozsvári Tamás, Krajczár Péter, Tabár István) és Keresztes Ildikó Nem akarok többé játszani (Köteles Leander, Deutsch Gábor, Tisza Gergely) című dala szerepelhet még a jövő szombati döntőben.

Ma jön a második

Vasárnap rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének második középdöntőjét, az M1 és a Duna World csatornán élőben látható A Dal című show-ból ezúttal is négyen jutnak be a március 2-i döntőbe. Az 58. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a ma esti második középdöntőben is kilenc lesz látható-hallható.

A vasárnapi középdöntőben szereplő kilenc dal a következő: az első elődöntőt megnyerő Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, a Szíveddel láss, Baricz Gergőtől a Húz, ByeAlextől a Kedvesem, Janicsák Vecától az Új generáció, Mohamed Fatimától a Nem baj, Palcsó Tamástól az Ezt látnod kell, a harmadik elődöntőt az első helyen zárt Radics Gigitől az Úgy fáj, a Unitedtól a Tegnap még más voltál, valamint Vastag Tamástól a Holnaptól.

A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a tavalyi bakui versenyen indult Compact Disco frontembere, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető foglal helyet.

,