Megjelent Johanna Adorján új könyve

Megjelent a magyar származású német újságíró, Johanna Adorján második könyve – Az 500 legjobb barátom – Németországban.

A könyv nem regény, hanem történetek gyűjteménye, bemutatja a divatos „új” Berlint. Azokat a figurákat, akik esténként a drága és trendi vendéglőket, szórakozóhelyeket népesítik be: a részeg fiatal színésznőt, a káprázatos színházi dívát, az agresszív jógaoktatót, a bestseller-szerzőt, aki második regénye kiadásának fontosságáról győzködi a szerkesztőt.

Johanna Adorján a müncheni August Everding színházi akadémián tanult operarendezést a Kovalik Balázsét megelőző évfolyamban. Filmet és színházi produkciót is rendezett, ám inkább lapokban kezdett publikálni, például a Süddeutsche Zeitungban, az Elle-ben, a Cinemában, a Tagesspiegelben, a Focusban, 2001-től pedig a Frankfurter Allgemeine Zeitung rovatvezetőjeként dolgozott.

Az újságíró első könyve, a magyarul is megjelent Exkluzív szerem című regény mozaikszerűen kirajzolódó családtörténet, amely lehetőséget adott az írónőnek, hogy felkutassa saját gyökereit, közelebb kerüljön magyar és zsidó származásához. A kötetet 16 nyelvre fordították le.

Forrás: MTI