Jack Nicholson és Dustin Hoffman is Oscart ad át

Meryl Streep, Nicole Kidman, Jean Dujardin, Halle Berry, Robert Downey Jr. mellé álltak be.

 A fellépő hírességek, így Adele és A nyomorultak című musical színészei – Anne Hathaway és Hugh Jackman – már próbálnak a vasárnapi Oscar-ceremóniára, amelynek szervezői bejelentették: Jack Nicholson és Dustin Hoffman is díjat ad át. A 85. gála producerei korábbi közlése szerint az Oscar-szobrokat olyan neves színészek kezéből vehetik át a díjazottak, mint Meryl Streep, Nicole Kidman, Jean Dujardin, Halle Berry vagy épp Robert Downey Jr.

A Dolby Színházban rendezendő show házigazdája Seth MacFarlene lesz. A 39 éves filmest első ízben kérte fel a feladatra az amerikai filmakadémia. MacFarlene a Family Guy című sorozat alkotója, játékfilmes bemutatkozását rendezőként a Ted című film jelentette.

Az Oscar-díjak előtt szombaton Los Angelesben kiosztják a független filmeket jutalmazó Independent Spirit Award elismerést, amelyre többek közt Michael Haneke Szerelem című alkotása is esélyes. Az osztrák rendező hollywoodi mércével „fillérekből” forgatta öt Oscar-díjra jelölt drámáját, így kerülhetett az Independent Spirit Award jelöltjei közé.

A díjat olyan művek nyerhetik el, amelyeket 20 millió dollárnál alacsonyabb költségvetésből forgattak, a befolyásos stúdiórendszeren kívül. Érdekesség, hogy az utóbbi háromnegyed évben díjesővel jutalmazott Szerelem teljes büdzséje akkora – 8,5 millió eurós – volt, mint Az Argo-akció című politikai krimi Oscar-kampányára költött összeg.

A Wall Street Journal szerint idén Az Argo-akció mellett a Napos oldal, a Lincoln és A nyomorultak Oscar-kampánya is 10 millió dollár körüli összeget emésztett fel a különleges vetítések, a nagyszabású partik, a jól időzített televíziós megjelenések és az interjúlehetőségek révén.

Forrás: MTI

,