Roma Hungarikum-est a Muzikum Klubban

Roma Hungarikum-estre várják a közönséget pénteken a felújított Kossuth Klub Múzeum utcai épületébe, a Muzikum Klubba, ahol koncertet ad a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes, kiállítást tartanak a KuglerArt Szalonban és megrendezik a Romani Design divatbemutatót.

A magyar cigányság zenéje, ipar- és képzőművészete, gasztronómiai sajátossága olyan nemzeti és európai kulturális érték, amelyre méltán büszke Magyarország, és amelynek megőrzését és megújítását kiemelt feladatuknak tartják a Muzikumban is – olvasható a TIT Kossuth Klub Egyesület MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az est zenés tárlatvezetéssel indul: roma képzőművészeket és alkotásaikat ismerhetik meg az érdeklődők a KuglerArt Szalon tárlatvezetője, a képek egy részének alkotója, Amigo vezetésével.

A Romani Design divatbemutatója nyolc órakor kezdődik, kilenckor pedig a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes koncertjét hallhatja a közönség. A művészegyüttes fiatal tagjai örökzöld dzsesszdallamok mellett a legnagyobb magyar zeneszerzők – Bartók, Kodály, Liszt, Hubay – műveit játsszák.

Az est folyamán Balogh Margitka tradicionális cigány ételeit is megkóstolhatják a vendégek – olvasható a programban.

Forrás: MTI