Nehezen látogatható belső tereket mutat be a BUPAP új sétája

Nehezen megközelíthető, csak engedéllyel látogatható vagy lezárt belső tereket mutat be a Budapest Asztfaltprojekt (BUPAP) új programja; az Első bejárat elnevezésű program első állomásaként február 24-én, vasárnap Bernáth Aurél Munkásállam című festményét tekinthetik meg az érdeklődők.

Nap mint nap ezrek haladnak el az Országgyűlés irodaháza, a budapesti „Fehér Ház” mellett, de talán kevesek tudják, hogy a képviselői irodaépület fémdetektorai mögött Budapest egyik legnagyobb freskója, Bernáth Aurél Munkásállam című alkotása található, amelyet közelről csak az Országgyűlés képviselői és munkatársai láthattak eddig – hívják fel a figyelmet közleményükben a szervezők.

A résztvevők a Jászai Mari tér szomszédságában lévő intézményben megtudhatják egyebek mellett, hogyan nézett ki Nagy Imre szemüveg nélkül, melyik színnel sakkozott Kádár János, és miért szántanak vietnami papucsban a földművesek. A történetek mellett szó esik Kádár János híres, 1986-ban a Time magazinnak adott interjújáról is. A 96 négyzetméteres alkotás elemzése után a képet rejtő épület történetét is bemutatják a túra vezetői.

A helyszínnel kapcsolatos biztonsági intézkedések miatt a program regisztrációköteles. Jelentkezni a http://www.bupap.hu/hu/setak/elso-bejarat/munkasallam.html oldalon lehet.

Forrás: MTI