Magyarországra látogat E. Ethelbert Miller költő

A költő az Afroamerikai történeti hónap elnevezésű program keretében jön Magyarországra, ahol Budapestre, Pécsre és Balatonalmádiba látogat el.

 A jövő héten Magyarországra érkezik E. Ethelbert Miller, a neves afroamerikai költő és aktivista – tájékoztatta a budapesti amerikai nagykövetség pénteken az MTI-t.

A költő az Afroamerikai történeti hónap elnevezésű program keretében jön Magyarországra, ahol Budapestre, Pécsre és Balatonalmádiba látogat el. Középiskolásokkal és egyetemistákkal találkozik, és felkeresi a pécsi Gandhi Gimnáziumot is. A költő hétfőn 17 órakor az Írók boltjában angol nyelvű felolvasóestet tart, ezt beszélgetés követi, amelyet Gerevich András költő, műfordító vezet.

Csütörtökön 16 órakor a Rózsavölgyi Szalonban részt vesz az afroamerikai írókról szóló beszélgetésen. Miller irodalmi aktivistának tartja magát, és saját bevallása szerint nagy aggodalommal tölti el, hogy milyen szerepet tölt be a kultúra jelenleg a társadalomban. Fontos feladatának érzi az afroamerikai kultúra megerősítését, és olyan verseket ír, amelyek a változó világról szólnak. Az 1950-ben született alkotó eddig kilenc kötetet és két memoárt jelentetett meg.

Forrás: MTI