A kávék és párlatok világa mutatkozik be a hétvégén Budapesten

Világhírű kávékkal, italkülönlegességekkel, kóstolásokkal, bemutatókkal, sőt országos bajnokságokkal is várja a szakmabelieket és a kávézás rajongóit a kétnapos KávéBár Bazár a hétvégén a fővárosban.

A rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak, amelyen a kávékészítés mesterei öt kategóriában indulhatnak.

373149_501835633190246_471274262_nSzombaton különleges, kóstolóval egybekötött bemutatót tart Kis Zoltán, a török kávékészítés világbajnoka. Orosz Ákos Coffee in Good Spirits világbajnok alkoholos-pálinkás kávéitalt készít, amelyet szintén kóstolhat a közönség. A kávékészítésről tart előadást Molnár Attila négyszeres magyar barista bajnok is. A napot az extrém Gerilla Art Show zárja.

Vasárnap rendezik meg többek között a Magyar Koktél- és Flair Bajnokságot, ahol több mint ötven bármixer versenyez látványos show keretében. A legjobbak Prágában mérkőzhetnek meg a világbajnoki címért. A nap során mérik össze tudásukat a Magyar Brewers, Coffee in Good Spirits és a Latte Art Bajnokság résztvevői is.

A versenyek mellett előadásokat tartanak a világ kávéi mellett a whiskyről és vodkáról is. Christian Ferrand, Franciaországból érkező cognacmester segít eligazodni a legexkluzívabb italok, rumok, whiskyk, ginek világában.

Az ízlelőbimbóknak kedvező kávé-, desszert- és csokoládékóstolások mellett a kétnapos rendezvényen a látogatók nemcsak kipróbálhatják, hanem a kiállítói standokon meg is vásárolhatják kedvenceiket.

A fővárosi Hotel Corinthiában rendezett gasztronómiai program részletei és a belépőjegyre vonatkozó információk megtalálhatók a www.kavebar.hu internetes oldalon.

Forrás: MTI