Bruno Mars-koncert novemberben az Arénában

Napjaink egyik legnépszerűbb énekese, az amerikai Bruno Mars ad koncertet november 7-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Fél tucat slágerlista-vezető dal, kislemezből több mint 45 millió, a debütáló albumból hatmillió eladott példány, és a tavaly decemberben megjelent Unortodox Jukebox lemezből is már mintegy kétmillió fogyott világszerte. Ahogy a New York Times jellemezte Bruno Marsot: ő az egyik legsokoldalúbb és legjobb popelőadó, akinek könnyed és soulos hangja van, amit nagyszerűen tud variálni akár több zenei stílusban is – közölte a budapesti koncertet szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

Bruno Mars legutóbb a Grammy-díjkiosztón aratott óriási sikert a helyszínen és a televíziós közvetítés jóvoltából az egész világon. Akkor olyanok csatlakoztak hozzá a színpadon, mint Sting, Rihanna vagy Ziggy Marley.

Az énekes több mint egymilliárdos nézettséget ért el a YouTube videomegosztón, Grammy-t kapott az év férfi előadója kategóriában, emellett a Billboard-díjat, a Brit Awardot, az American Music Awardot, az MTV Music Awardot is átvehette.

Bruno Mars

Az énekes, dalszerző, producer zenészcsaládban született Honoluluban, édesapja, a Brooklynból származó latin ütőhangszeres egy vegasi stílusú revüt szervezett, amelyben egész családja részt vett. Bruno Mars nem sokkal később a világ legfiatalabb Elvis-imitátora lett, majd szerepelt a Nászút Las Vegasba című filmben, amelyben a fiatalkori Elvis Presley-t alakította.

A középiskola elvégzése után költözött Hawaiiról Los Angelesbe, ahol Philip Lawrence-szel és Ari Levine-nel megalapította dalszerző-producer csapatát, a Smeezingtons-t. A trió olyan előadóknak írt slágereket, mint Travie McCoy, Adam Levine, Flo-Rida vagy a Sugababes.

Szólóelőadóként 2010 nyarán mutatkozott be, elismertsége és rajongóinak száma azóta folyamatosan nő.

Forrás: MTI