Széljegyzet – Beszélgetés a generációváltásról az Örkény Színházban

A generációváltás a téma az Örkény Színház Széljegyzet című beszélgetéssorozatának következő állomásán: a szombati program vendége Vekerdy Tamás pszichológus, Závada Péter költő és Polgár Csaba színész-rendező.

Az Apák és fiúk – generációváltás avagy generációs szakadékok címmel meghirdetett beszélgetést a színház Merlin avagy Isten, Haza, Család című előadásához kapcsolódva rendezik meg szombaton 16 órakor.

Bűnösek-e a fiúk apjuk bűneiért? És az apák felelősek-e fiaikért? Tudunk-e együtt élni apáink értékrendjével, illetve tudunk-e élni azok nélkül? Van-e generációs szakadék? Hogy zajlik le egy nemzedékváltás? Szembe kell-e fordulnunk a szüleinkkel ahhoz, hogy felnőtté váljunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélget Bíró Kriszta Vekerdy Tamással, Závada Péterrel és Polgár Csabával.

A Merlin avagy Isten, Haza, Család című, a HOPPart Társulattal közös produkcióként készült előadást az Örkény Színház az idei évad első felében mutatta be. A produkció Tankred Dorst Merlin, avagy a puszta ország című drámája alapján készült.

A német író művében eredeti módon dolgozta fel az Artúr-mondakört és a kerekasztal lovagjainak történetét, mulatságos, de mégis elgondolkodtató „történelmi showt” írva Európa múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Mint Polgár Csaba, a mű rendezője korábban az MTI-nek elmondta, a darabban a szerző sajátos humorával, az idősíkok keverésével új legenda születik, amely saját világot teremt. Ritkán játszott műről van szó, amelynek saját olvasatát készítették el.

Forrás: MTI