A Vígszínház két különleges bemutatóval készül a tavaszra!

Az Átutazók című Hanoch Levin darabot március 8-án Eszenyi Enikő rendezésében mutatják be a Vígszínházban. A majd’ az egész társulatot megmozgató előadás Törőcsik Mari vendégszereplésével látható , aki huszonöt év után lép újra a Vígszínház színpadára.

Átutazók

Hanoch Levin végtelenül szórakoztató, mégis döbbenetes hatású darabjából gyönyörű egyszerűség, bölcsesség és emberség árad. Egy kis közösség, néhány család, sok generáció mindennapjai elevenednek meg a szemünk előtt: gyerekek, szülők, nagyszülők: akik mind szerelemre vágynak, vagy csak egy másik életre, más bőrébe bújva, máshol, más korban.

Az Átutazók műfaja „komédia nyolc temetésben”, de minden mondata hihetetlen életszeretetről árulkodik. Ez a különleges humorú, költői szépségű darab kiváló szereposztással, Eszenyi Enikő rendezésében egyedülálló színházi élményt ígér.

Hetvenkedő

A Pesti Színházban Térey János új fordításában látható a klasszikus római komédia, Plautus A hetvenkedő katonája március 10-től. Az előadást a tehetséges fiatal rendező, Szőcs Artur állítja színpadra, aki az utóbbi években bizonyította, klasszikus rendezéseivel képes megszólítani a fiatalabb korosztályt is.

„Jó lenne új tartalmat, értelmezést kínálni azoknak, akiknek ismerősen cseng ez a cím: A hetvenkedő katona. És jó lenne, ha a nézők egy kortárs szerző nevét keresnék a színlapon az előadás után. Ha pedig később utánanéznek a kornak, a szerzőnek, akkor sikerült olyan élményt nyújtani nekik, amiért érdemes esténként 7 órakor fölmennie a függönynek.”  (Szőcs Artur)

Forrás: Vígszínház