Személyiségtolvaj – Hazai bemutató február 21-én

A Személyiségtolvajban egy átlagember őrült kalandokba keveredik, miután ellopták a személyiségét. Kiderül, minden határt át kell hágnia ahhoz, hogy tisztázza magát és helyrebillenjen az egyenlege.

Korlátlan kártyahasználat édesíti meg Diana (Melissa McCarthy) életét, aki a floridai Orlando külvárosában a plázák hercegnőjeként azt visz haza a polcokról, amit csak szeszélye megkíván. A bökkenő csak az, hogy a kártya, amit bevásárló körútjain használ, egy másik ember nevére szól: az illető Sandy Bigelow Patterson ügyfélkapcsolati menedzser (Jason Bateman), aki fél kontinenssel odébb, a coloradói Denverben él.

Személyiségtolvaj

A Dianának köszönhetően számos bűncselekménnyel vádolt ártatlan férfi megpróbálja kimagyarázni magát a rendőrségen, de a hatóság legalább annyira korlátolt és túlterhelt, mint amennyire közömbös a tiltakozása iránt. Már csak egy megoldás marad: az igazi Sandy Bigelow Patterson délkeletnek veszi az irányt, hogy elkapja a nőt, aki ámokfutást rendez a nevében. Már csak egy hete maradt ugyanis, és teljesen kicsúszik a talaj a lába alól, ha nem találja meg a szélhámost, akinek full hozzáférése van az életéhez. Az Orlandóból hazafelé tartó 2000 mérföldes úton fenyegetéssel, szép szóval, de tettlegesen bántalmazva is próbálja rávenni a tolvajt, hogy adja vissza a nevét. Helyzetüket bonyolítja, hogy Diana közelmúltbeli tevékenysége miatt többen is üldözik őket.

Igazi sztárparádé vonul fel Bateman és McCarthy mellett. Jon Favreau (Vasember-filmek) játssza Harold Cornish-t, hősünk öntelt, egoista főnökét; Amanda Peet (2012) alakítja Trish-t, Sandy elképesztően megértő feleségét, két kislányuk édesanyját; és Robert Patrick (Védhetetlen /Safe House/, Terminátor 2) formálja meg a nyomkeresőt, aki addig nem nyugszik, míg elő nem keríti Dianát bosszúszomjas munkaadója számára.

SZEMÉLYISÉGTOLVAJ
Executive producerek: Peter Morgan, Dan Kolsrud
Producerek: Scott Stuber, Jason Bateman, Pamela Abdy
Forgatókönyv: Jerry Eeten és Craig Mazin sztorija alapján Craig Mazin
Rendezte: Seth Gordon

SANDY – JASON BATEMAN
DIANA – MELISSA McCARTNEY
HAROLD CORNISH – JON FAVREAU
TRISH PATTERSON – AMANDA PEET
NYOMKERESŐ – ROBERT PATRICK

Hazai bemutató: 2013. február 21.

16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Forgalmazza a UIP-Duna film
www.uipduna.hu