Együttműködés az Ernst Múzeum és a Radnóti Színház között

Az Ernst Múzeum Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kortárs portrékiállítását is megtekinthetik a Radnóti Színház Jelenetek egy házasságból című előadásának nézői.

Az Ernstben január 24-én nyílt meg a negyvenkét külföldi és magyar képzőművész munkáit felvonultató kiállítás, a mindössze kétszáz méterre, szintén a Nagymező utcában található színházban pedig jelenleg is játsszák Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című darabját – tudatta az MTI-vel hétfőn az Ernst Múzeumot fenntartó Műcsarnok.

A két intézmény megállapodása alapján a tárlat április 7-i zárásáig mindenki, aki jegyet vált az előadásra, egy tiszteletjegyet is kap az Ernst Múzeum kiállítására. Az ajándék belépőt megkapják a Radnóti Szalon Műhely, valamint a Színház Baráti Körének tagjai is.

A Tükör által homályosan című tárlat az alapító Ernst Lajos előtt kíván tisztelegni a nyugati képzőművészet egyik legfontosabb műfaja, a portré jelentését vizsgálva az elmúlt évtizedek művészetében. Gulyás Gábor, Angel Judit és Rózsás Lívia kurátorok olyan nagy nevű művészek munkáiból válogattak, mint Marina Abramovic és Ulay, Joseph Beuys, Christian Boltanski, Erdély Miklós, Fehér László, Hajas Tibor, Gary Hill, Jovián György, Maurer Dóra, Thomas Ruff, Cindy Sherman és Bill Viola.

Forrás: MTI

,