Újra Építészeti Filmnapokat rendeznek a Toldi moziban

Az építészet, a design és a városfejlődés legárnyaltabb folyamatait mutatja be a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében idén ötödik alkalommal megrendezett Építészeti Filmnapok, amelynek vetítéseire február 28. és március 3. között várják a Toldi moziban a közönséget.

A fesztiválra az eddigi leggazdagabb, legváltozatosabb programot ígérik a szervezők az építészet, a design és a városok iránt érdeklődő közönségnek – közölte a KÉK az MTI-vel.

A négynapos esemény a 20. század nagy jelentőségű építésze, Oscar Niemeyer portréfilmjével nyit, a további napokon pedig szó lesz többek között a sivatagi építészetről, a nagyvárosok infrastruktúra-problémáiról, a tenger és a víz városi életben betöltött szerepéről, Hudec László sanghaji munkásságáról, a kortárs építészet és várostervezés leginnovatívabb és leghírhedtebb példáiról, valamint Budapest jelenkori átalakulásáról is.

A filmnapok programja emellett kiemelten foglalkozik a lakatlan épületek kérdésével is: számos mozi szól majd arról, hogy mi történik egy-egy elhagyott irodaházzal, hotellel, városrésszel, amikor elveszti létjogosultságát.

A vetítések és a rendezőkkel való beszélgetések mellett a szervezők bemutatnak egy olasz építészeti vj-performanszot, valamint egy metrótúrával összekötött filmbemutatót is rendeznek a 4-es metró egyik épülő állomásán.

Részletes információ az előadásokról a www.kek.org.hu/filmnapok honlapon vagy az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/BudapestArchitectureFilmDays) olvashatók.

Forrás: MTI