Koreográfus versenyt hirdet a Veszprémi Táncfesztivál

Koreográfus versenyt hirdet fiatal, pályakezdő táncművészek számára a Tánc Fesztiválja Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó – közölte a rendezvényt szervező veszprémi Pannon Várszínház sajtófőnöke az MTI-vel.

A kortárs táncművészeti seregszemlét immár 16. alkalommal rendezik meg május 27. és június 2. között Veszprémben. A fesztivál keretében tartandó versenyre március 30-ig lehet nevezni 8-16 perc hosszúságú koreográfiákkal, amelyeket az alkotók kortárs magyar zeneszerző művére komponáltak, legalább három, maximum nyolc előadó részvételével – közölte Füssy Angéla.

Nevezni a versenyre szánt mű próbatermi felvételével lehet, amelyet elektronikus úton kell elküldeni az atancfesztivalja@gmail.com címre.

A beérkezett pályamunkákat a fesztivál művészeti vezetése előválogatja, ennek eredményéről értesítik a jelentkezőket.

A fesztivál versenyprogramjába bekerült koreográfiákat a programsorozat ideje alatt nyilvános, színpadi előadáson kell bemutatni, ehhez egy színpadi próbát, alapvilágítást, hangosítást biztosítanak. Az eredményhirdetést a díjkiosztó gálán, a fesztivál zárónapján tartják.

A zsűri által a legjobbnak ítélt koreográfia 150 ezer forintos pénzjutalmat kap, további információt a versenyről Krámer György koreográfus, a fesztivál művészeti igazgatója ad.

Forrás: MTI